Gadis Muda Keliru Mahu Bernasabkan Siapa Anak Luar Nikah… Mohon Bantuan Segera !!!

| April 13, 2017 | 0 Comments

Gadis Muda Keliru Mahu Bernasabkan Siapa Anak Luar Nikah… Mohon Bantuan Segera !!!| Salam semua..saya nak tanya tentang due date bersalin… Saya terlanjur dan hamil (DECEMBER 2014). Saya tak pernah ingat last saya period…sampai lah suatu masa saya rasa macam dah lama sangat tak period,saya beli test..hasilnya positif…dan start dari situ saya mula mual2 teruk… Keluarga semua tak tahu pasal ni lagi.

(APRIL 2015)
Saya pergi scan dengan kekasih saya (kini suami)hospital swasta…doktor tu tanya saya bila saya last period..saya cakap saya tak ingat..saya kena marah😢… So dia suruh saya baring untuk cek perut dan dia bagi due date 18/7/2015(raya kedua)…tapi saya tak tahu bila last period saya… Cuma saya bagitahu doktor saya biasa period 1 hingga 5 haribulan setiap bulan..tapi saya tak ingat bulan apa yang saya last period…

Sebab saya ambil remeh tentang ni…maafkan saya… Doktor bagitahu due date berdasarkan besar baby sahaja..tup2 kata lagi 3 bulan dah beranak… Saya pun mengangguk jela kata tarikh sekian saya last period iaitu 11/10/2014 sebab saya tak ingat… Sampailah saya melahirkan anak dan anak tak dinasabkan nama suami… Kami nikah 6 mei 2015…

Pendaftaran anak semua dah buat… Semasa daftar nama anak,pegawai JPN panggil saya..dia tanya saya bersalin cukup bulan ke(9 bulan 10 hari)? Saya jawab cukup berdasarkan tarikh yang doktor swasta tu bagi…so,anak saya ber bin kan nama lain… Saya tak pernah teringat tentang voucher gaji bulan 1/11/2014(asal gaji je period)…masa tu dah start mual2 dan demam teruk..

Dan mulalah saya teringat hari pertama last period tu jatuh 1/11/2014 bila tengok voucher slip tu… Bila saya try letak tarikh last period tu, DUE DATE saya yang sepatutnya 8/8/2015..doktor swasta tu cakap anak saya besar..kemungkinan akan beranak lagi 3 bulan macam tu.. tapi disebabkan saya tak tahu last period bila,saya cuma ikut tarikh due date yang doktor swasta tu bagi…jadi saya lahirkan anak saya pada 29/7/2015…secara c- zer…

Sebab dah overdue dari tarikh yang doktor bagi tu (18/7/2015)..lewat 11 hari… Kalau diikutkan,due date sempurna saya adalah 8/8/2015..dan saya bersalin 29/7/15..dan itu bermakna saya melahirkan 10 hari lebih awal dari tarikh 8/8 itu… Maaf..saya masih muda 20…saya serba serbi tak [email protected]…allahuaallam.. Saya nak tanya… Kalau saya hamil pada bulan 1/11/2014,dan nikah pada 6/5/2015..adakah kandungan saya masih layak bernasabkan bapa kandungnya?Sebab masa itu sudah ngam2 6bulan saya hamil…due date sempurna 8/8/15..

Tolong saya…kalau diizinkan Allah..saya nak letak nama dia kepada nama bapa kandungnya.. Mohon pencerahan pada yang berpengalaman.. Saya baru tahu sekarang ni…wanita yg hamil luar nikah boleh berkahwin dengan si pelaku sebelum 6 bulan boleh bernasabkan dgn si bapa zina itu..tapi haram kalau bernasabkan nama bukan bapa biological(kandung)

Sumber:KRT Fans

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , ,

Category: Kisah Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *