[VIDEO] Seekor Anjing Telah Menyelamatkan Nyawa Seorang Bayi Tidak Berdosa Yang Telah Dibuang !!!

| April 7, 2017 | 1 Comment

[VIDEO] Seekor Anjing Telah Menyelamatkan Nyawa Seorang Bayi Tidak Berdosa Yang Telah Dibuang !!!| Tersebar di media sosial di Arab Saudi sebuah gambar yang menunjukkan seekor anjing membawa bayi baru lahir ke rumah di dekatnya. Para penghuni yang sangat terkejut terus membawa bayi istimewa tersebut ke hospital berdekatan. Bayi tersebut dilihat masih lagi bernyawa & berada didalam keadaan baik namun tidak diberikan apa-apa pakaian & hanya bertelanjang bulat.

Malangnya, Harian Arab Saudi, Sada, yang menerbitkan berita tersebut tidak menjelaskan di mana insiden itu terjadi, meski demikian disebutkan bahawa nyawa bayi itu selamat berkat hasil dari pertolongan anjing berkenaan. “Bayi malang itu rupanya telah dibuang dekat tempat sampah sebelum diselamatkan oleh anjing menggunakan mulutnya,” ulasan dari surat khabar tersebut.

Tidak dijelaskan apakah bayi itu hasil dari hubungan diluar nikah atau bukan. Sementara itu anjing cokelat berkenaan mendapatkan banyak pujian dari para netizen.(emirates247.com) via TribunLampung

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , ,

Category: Kisah Dunia, Kisah Haiwan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *